|
kwas hialuronowy / botox (madzik88) |
|
|
Chciałabym się dowiedzieć który preparat daje lepsze efekty jeżeli chodzi o usuwanie/zmniejszanie zmarszczek? Jakie są Wasze opinie i wiedza na ten temat? Pytam bo moja mama się tym intersuje (więcej...) |
|
|
wypełnianie zmarszczek (delicja) |
|
|
Chciałam się dowiedzieć, czy faktycznie kwas hialuronowy nie ma złego wpływu na nasz organizm.
Załóżmy, że chciałabym wymodelować sobie owal twarzy przy pomocy preparatu z kwasem hialuronowym-upatrzyłam sobie modelis, bo jest mięciutki a mimo to trwały i nie migruje w inne części twarzy, tylko siedzi tam gdzie go wstrzyknięto.
I teraz co mam rozumieć jeśli producent pisze, że kwas rozpada się i jest wydalany z organizmu-czy produkty jego rozpadu w żaden sposób nie zaszkodzą mi?
(więcej...) |
|
|
Zabieg (Jola) |
|
|
Jestem osobą po 40 i mam zmarszczki. Ostatnio przeczytałam że kwas hialuronowy jest dobry na zmarszczki. Czy to prawda? I jak wygląda ten zabieg, bo jestem tym poważnie zainteresowana? (więcej...) |
|
|
długotrwała dieta a kwas hialuronowy (Ulinka) |
|
|
My kobiety chcemy wiecznie wyglądać pięknie, a co słyszałam, że kobiety odchudzają się by mieć ładną figurę i wyglądać atrakcyjniej co podobno wpływa na spadek kwasu hialuronowego w skórze a to przyspiesza efekty starzenia. A więc co robić by zrzucić zbędne kilogramy, i nie dopuścić do starzenia się cery? (więcej...) |
Odnowa biologiczna
Nie ma wątpliwości, że każdy z nas często czuje się zmęczony lub ma potrzebę aby po ciężkim dniu pracy lub nauki wymoczyć się w wannie i orzeźwić.
Zmarszczki pojawiające się w wieku późniejszym mogą mieć postać bruzd, rys, „kurzych łapek”, nieestetycznych linii. Pojawiają się nie tylko na twarzy, ale i na szyi, dekolcie a czasem i na całym ciele.
Peeling
Peeling polega na usuwaniu powierzchni skóry obumarłych komórek naskórka. W wyniku procesu naturalnej regeneracji naszej skory, który powtarza się cyklicznie co 28 dni, stare komórki umierają a na ich miejsce powstają nowe.