| Tytuł: | wypełnianie zmarszczek |
| Autor: | delicja 1.9.2011, 17:21 |
| Chciałam się dowiedzieć, czy faktycznie kwas hialuronowy nie ma złego wpływu na nasz organizm. Załóżmy, że chciałabym wymodelować sobie owal twarzy przy pomocy preparatu z kwasem hialuronowym-upatrzyłam sobie modelis, bo jest mięciutki a mimo to trwały i nie migruje w inne części twarzy, tylko siedzi tam gdzie go wstrzyknięto. I teraz co mam rozumieć jeśli producent pisze, że kwas rozpada się i jest wydalany z organizmu-czy produkty jego rozpadu w żaden sposób nie zaszkodzą mi? | |
Odnowa biologiczna
Nie ma wątpliwości, że każdy z nas często czuje się zmęczony lub ma potrzebę aby po ciężkim dniu pracy lub nauki wymoczyć się w wannie i orzeźwić.
Zmarszczki pojawiające się w wieku późniejszym mogą mieć postać bruzd, rys, „kurzych łapek”, nieestetycznych linii. Pojawiają się nie tylko na twarzy, ale i na szyi, dekolcie a czasem i na całym ciele.
Peeling
Peeling polega na usuwaniu powierzchni skóry obumarłych komórek naskórka. W wyniku procesu naturalnej regeneracji naszej skory, który powtarza się cyklicznie co 28 dni, stare komórki umierają a na ich miejsce powstają nowe.